Zgłoszenie
Składniki na dwie porcje:
20 dag makaronu spaghetti Barilla
2 łyżki sosu Arrabiata Barilla
1 cukinia
2 marchewki
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 suszone pomidory z zalewy
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan do posypania
bazylia
olej
Przygotowanie:
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź.
Cebulę i marchewkę obierz, cebule pokrój w kostkę, marchewkę zetrzyj na tarce, cukinię pokrój w paski, czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, wrzuć cebulę i czosnek, zeszklij, dodaj warzywa,oraz pokrojone w kostkę suszone pomidory, duś pod przykryciem, aż warzywa zmiękną, podlej lekko wodą, dodaj sos arrabiata, dopraw do smaku solą szczyptą cukru oraz pieprzem, wymieszaj z ugotowanym makaronem, posyp parmezanem i bazylią. Podawaj.