Zgłoszenie
Składniki:
500 g wołowiny
1 średnia cukinia
1 bakłażan
1 papryka słodka
3 cebule szalotki
3 ząbki czosnku
sos Barilla Arrabbiata 200g
sól do smaku
świeży majeranek
2 łyżki masła
Przygotowanie:
mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce masła. Następnie dusić podlewając wodę do
mikkości. W tym czasie pokroić cukinię, bakłażana, paprykę. Bakłażana posolić i odstawić
na 20 minut. Po tym czasie opłukać z soli i podsmażyć na maśle z cukinią, papryką i
cebulą. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek. Do uduszonego mięsa dodać warzywa
oraz sos Arrabbiata. Wymieszać i chwilę pogotować. Na koniec dodać posiekany majeranek.
Podawać z kaszą, ryżem lub makaronem.