Zgłoszenie

Anna

Gulasz wołowy z sosem Barilla Arrabbiata

Głosy:  1/1 3

Składniki:
500 g wołowiny
1 średnia cukinia
1 bakłażan
1 papryka słodka
3 cebule szalotki
3 ząbki czosnku
sos Barilla Arrabbiata 200g
sól do smaku
świeży majeranek
2 łyżki masła

Przygotowanie:
mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce masła. Następnie dusić podlewając wodę do mikkości. W tym czasie pokroić cukinię, bakłażana, paprykę. Bakłażana posolić i odstawić na 20 minut. Po tym czasie opłukać z soli i podsmażyć na maśle z cukinią, papryką i cebulą. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek. Do uduszonego mięsa dodać warzywa oraz sos Arrabbiata. Wymieszać i chwilę pogotować. Na koniec dodać posiekany majeranek. Podawać z kaszą, ryżem lub makaronem.