Zgłoszenie
Składniki na 4 porcje:
– główka kapusty białej
– łopatka mielona 0,6 kg
– 1 cebula
– pół papryki czerwonej
– makaron Penne Rigate „Barilla”
– koperek zielony ( 2 gałązki)
– 1 marchewka
– sól
– pieprz
– maggi
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać mięso mielone, a po 10 minutach dodać paprykę czerwoną w kostkę oraz utartą marchewkę. Podsmażyć wszystko przez kolejne 10 minut – 15 minut. A na koniec dodajemy koperek, sól, pieprz, maggi według uznania. Makaron gotować 5 minut i przelać zimną wodą( należy przekroić go na pół), a następnie połączyć z farszem. Obgotowaną kapustę w soli i oleju zwijać z farszem. Gołąbki dajemy do brytfanki na 50 minut do piekarnika (temperatura 180 stopni). Danie można podać w sosie własnym albo grzybowym. Smacznego!