Zgłoszenie

Bożena

fusilli z guacamole, tuńczykiem, brokułami i prażonym słonecznikiem.

Głosy:  1/1 1

SKŁADNIKI:
makaron fusilli Barilla
2 awokado
sok z połowy limonki
3 ząbki czosnku
2 małe papryczki
kilka suszonych pomidorów
puszka tuńczyka
pół brokuła
2 garści słonecznika

WYKONANIE:
Gotujemy makaron
Przygotowujemy guacamole: awokado rozdrabniamy widelcem, dodajemy sok z limonki, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną papryczkę. Ja dodałam również drobno posiekane suszone pomidorki. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy do makaronu i łączymy razem. Do makaronu z Guacamole dodajemy tuńczyka, ugotowanego na parze brokuła i uprażony słonecznik. Dekorujemy świeżą bazylią

SMACZNEGO!