Zgłoszenie

Agnieszka

Fusilli z dynią, mango i orzechami /danie wzmacniające trzustkę/

Głosy:  1/1 10

Czas wykonania:30 min. 1 porcja
Składniki i wykonanie.
Wkładaj do garnka składniki w następującej kolejności i gotuj każdy około minuty z poprzednim zanim dodasz kolejny:
roztop pól łyżki oleju kokosowego Extra Virgin,
dodaj 1/2 pora pokrojonego w talarki,
szczyptę zmielonego pieprzu,
łyżeczkę mielonych nasion kolendry,
2 szczypty soli różowej,
1/4 szklanki gorącej wody,
łyżeczkę kurkumy,
szklankę dyni pokrojonej w kostkę /może być z mrożonki/,
łyżkę Tahini lub łyżkę zmielonego sezamu,
łyżka pokruszonych orzechów włoskich,
łyżkę pokruszonych orzechów nerkowca,
pół mango pokrojonego w kostkę,
kilka owoców winogron do dekoracji.

W oddzielnym garnku ugotuj wodę. Wsyp do niej pół opakowania makaronu Barilla.
Dodaj 2 szczypty różowej soli. Po chwili dodaj 1 łyżeczkę kuminu.
Po ugotowaniu makaronu Barilla, dodaj do niego zawartość z pierwszego garnka. Wymieszaj. Podawaj danie udekorowane połówkami winogron.
Na zdrowie.