Zgłoszenie
500 g mięso mielone wołowe.
Makaron Barilla Fusilli – 1 pakowanie.
4 pomidory.
2 duże cebule.
3-4 ząbka czosnku.
1 łyżka octu balsamicznego.
1 łyżka miodu.
tarty ser.
świeża rukola, sól, pieprz, przeprawy – do smaku.
Dla sosu:
smażymy drobno posiekane cebuli i czosnek do przezroczystego stanu. Dokładamy mięsa i smażymy razem mieszając od czasu do czasu przez 5 minut. Dokładamy posiekanych pomidorów, mieszamy, przykrywamy i zmniejszamy ogień. Zastawiamy na 8-10 minut.
Gotujemy najwspanialszy makaron Barilla Fusilli do stanu al dente.
3 minuty przed gotowością sosu dodajemy ocet, miód, drobno posiekaną rukolę, sól, pieprz i przeprawy. Potem wyłączamy ogień i zastawiamy jeszcze na 3 minuty. Dodajemy sos do makaronu, po nałożeniu na talerze posypujemy startym serem i dekorujemy za pomocą liści świeżej rukoli.
Bon appétit!