Zgłoszenie
Farfalle z tuńczykiem, cukinią, suszonymi pomidorami i szpinakiem
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 15 min
Składniki:
200 g makaronu Barilla Farfalle
Puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
Średnia cukinia
2 garści świeżych liści szpinaku
6 suszonych pomidorów w oleju
2 ząbki czosnku
2 łyżki startego parmezanu
Sól
Pieprz
1. Ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu.
2. Posiekać drobno 2 ząbki czosnku, cukinię za pomocą obieraczki do warzyw przemienić we wstążki. Cukinię z czosnkiem doprawić solą, pieprzem i poddusić na odrobinie oleju z tuńczyka przez 2 minuty. Zdjąć z ognia, dołożyć na patelnię pokrojone w paseczki pomidory i tuńczyka.
3. Szpinak delikatnie posiekać, opłukać na durszlaku, w którym będziemy odcedzać makaron, w ten sposób z blanszujemy liście. Farfalle wraz ze szpinakiem wrzucamy z powrotem do garnka, dodajemy składniki z patelni, 2 łyżki zalewy z pomidorów suszonych, parmezan, wszystko energicznie mieszamy.
4. Gotowe danie wykładamy na talerze.
Smacznego!