Zgłoszenie

Ewa

Farfalle z łososiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Głosy:  0

2 porcje
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:
Makaron Farfalle Barilla – 200 gram
Łosoś wędzony – 100 gram
Suszone pomidory – 10 sztuk
Rukola – 2 duże garście
Śmietana 30% – 2 łyżki
Zalewa z suszonych pomidorów – 2 łyżki
Sól, pieprz

1. Gotujemy Farfalle (10 minut).
2. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię, dodajemy śmietanę wymieszaną z zalewą z suszonych pomidorów, mieszamy. Podgrzewamy chwilę.
3. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, rukolę oraz łososia podzielonego na mniejsze kawałki. Znów mieszamy.
4. Doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!