Zgłoszenie

Joanna

Farfalle w pieczarkowej pierzynce

Głosy:  1/1 2,184

Składniki:
makaron Barilla Farfalle
200g pieczarek
filet z kurczaka
50g sera parmezan
300ml śmietanki kremówki
1 ząbek czosnku
2 łyżki świeżo pokrojonej natki pietruszki
sól
pieprz
oliwa z oliwek do smażenia

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać oliwę. Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojony w kostkę filet z kurczaka wraz z przeciśniętym czosnkiem. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do kurczaka. Doprawić, gdy grzyby puszczą wodę i smażyć, aż woda prawie w całości odparuje. Dodać śmietankę, parmezan i natkę, zamieszać. Dusić jeszcze minutkę.
Jednocześnie należy w lekko osolonej wodzie gotować makaron Barilla Farfalle przez 10 minut.

Makaron po ugotowaniu wyłożyć na talerz, polać przygotowanym sosem, przystroić świeżą natką pietruszki i delektować się smaczną potrawą.