Zgłoszenie

Joanna

Castellane z pesto z natki pietruszki

Głosy:  0

ilość porcji: 3
składniki: makaron Barilla Collezione Castellane – 250 g, natka pietruszki – dwie garście, prażony słonecznik – dwie garście, oliwa – łyżka, olej sezamowy – łyżka, żółta fasolka – 200 g, ser cheddar, sól i pieprz do smaku.
wykonanie:

1. makaron gotujemy wg instrukcji.

2. natkę myjemy i blendujemy z oliwą i olejem sezamowym.

3. pestki słonecznika prażymy na patelni i blendujemy razem z natką, można dodać odrobinę wody.

4. dodajemy sól, pieprz do smaku.

5. fasolkę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.

6. gotujemy na parze około 25 minut.

7. pesto mieszamy ze startym serem cheddar.

8. makaron odcedzamy i gorący mieszamy z pesto.

9. podajemy z fasolka i startym serem cheddar.