Zgłoszenie
Joanna
ilość porcji: 3
składniki: makaron Barilla Collezione Castellane – 250 g, natka pietruszki – dwie garście, prażony słonecznik – dwie garście, oliwa – łyżka, olej sezamowy – łyżka, żółta fasolka – 200 g, ser cheddar, sól i pieprz do smaku.
wykonanie:
1. makaron gotujemy wg instrukcji.
2. natkę myjemy i blendujemy z oliwą i olejem sezamowym.
3. pestki słonecznika prażymy na patelni i blendujemy razem z natką, można dodać odrobinę wody.
4. dodajemy sól, pieprz do smaku.
5. fasolkę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
6. gotujemy na parze około 25 minut.
7. pesto mieszamy ze startym serem cheddar.
8. makaron odcedzamy i gorący mieszamy z pesto.
9. podajemy z fasolka i startym serem cheddar.