Zgłoszenie

Agnieszka

Castellane Parmigiane z orzechowym pesto, pomidorami i kaparami

Głosy:  1/1 19

szalotka
ząbek czosnku
pierś z kurczaka
cukinia
śmietanka 30%
suszone pomidory z zalewy
kapary z zalewy
oiliwa z oliwek
Barilla Pesto Ricotta e Noci
Barilla Castellane Parmigiane

Szalotkę, czosnek podsmażyć na patelni na oliwie z oliwek. Następnie dodać na patelnię pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę. Kiedy mięso będzie lekko zarumienione dodać cukinię pokrojoną w słupki. Całość gotować przez kilka minut (do ok. 10 min.), następnie zalać śmietanką. Po kilku minutach, kiedy śmietanka się trochę zredukuje dodać drobno pokrojone pomidory wraz z kaparami. Całość pogotować jeszcze kilka minut. Całość wyłączyć, dodać ugotowany makaron Castellane Parmigiane, następnie dodać 2 łyżeczki Pesto Ricotta e Noci, całość połączyć.