Zgłoszenie

Artur

Casarecce z tuńczykiem w miętowym sosie śmietanowym.

Głosy:  1/1 1

Casarecce z tuńczykiem w miętowym sosie śmietanowym.

Składniki (2 porcje):
puszka tuńczyka w sosie własnym
kilka listków rozmarynu
suszona mięta
sól i świeżo zmielony pieprz,
100g makaronu Barilla Casarecce Silciliane
1 łyżka oliwa z oliwek
150g śmietany 30%

Przygotowanie (ok 15-20min):

W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Gdy woda będzie wrzeć należy włożyć makaron Barilla Casarrece Siciliane i gotować 9 min, aż makaron będzie al dente.

Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy wcześniej odcedzonego tuńczyka z puszki. Smażymy ok 2/3min. Zmniejszamy ogień i powoli, ciągle mieszając dodajemy śmietanę, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem oraz suszoną mięta. Gotujemy do momenty, aż sos zgęstnieje.

Makaron odcedzamy i wykładamy na talerze. Sos wykładamy na makaron, Dekorujemy listkami rozmarynu.

Bonn a petit!