Zgłoszenie
Magda
Pół opakowania makaronu casarecce Barilla
250 g drobnych kurek
pół bakłażana
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
pół szklanki białego wytrawnego wina
świeżo zmielony pieprz
gałązka rozmarynu
natka pietruszki
Rozpuszczamy na patelni jedną łyżkę masła, wrzucamy oczyszczone kurki, chwilę smażymy i wlewamy wino. Dodajemy szczypte soli i czosnek,wrzucamy gałązkę rozmarynu i gotujemy tylko do zredukowania się wina.
Bakłażana kroimy w plasterki, solimy i odkładamy na 10-15 minut, po czym wycieramy ręcznikiem papierowym i grillujemy z obu stron. Wrzucamy bakłażana do kurek.
Makaron gotujemy i wrzucamy na patelnię, mieszamy dodając łyżkę masła. Posypujemy natką pietruszki.