Zgłoszenie

Marta

Casarecce w kremowym sosie

Głosy:  1/1 6

Na patelni przesmażamy trzy posiekane pory z ząbkiem czosnku, a w tym czasie w piekarniku podpiekamy dwie czerwone papryki. Na przesmażone na złoto pory wykładamy mięso z trzech surowych białych kiełbas i energicznie mieszamy, żeby rozdzieliło się na małe kawałki. Kiedy mięso jest już rozdrobnione i ugotowane dokładamy pokrojoną w kostkę podpieczoną paprykę. Całość dusimy razem przez jakiś czas, a w tym czasie wstawiamy do gotowania Casarecce Barilli. Na patelnię wykładamy opakowanie serka mascarpone i cały sos dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy razem, dopóki makaron nie będzie gotowy. Następnie przekładamy do sosu ugotowany al dente makaron, mieszamy razem i od razu podajemy. Gwarantuję miłość od pierwszego spróbowania!