Zgłoszenie
Piotr
Składniki
20g wędzonego boczku
2 żółtka
1/2 cebuli
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu białego
szczypta soli do smaku
1/2 łyżeczki suszonej pietruszki
100g startego parmezanu
1 łyżeczka masła
300g makaronu penne
Sposób przygotowania
Boczek i cebule kroimy w kostkę, wkładamy wszystko na patelnię dodając łyżkę masła i przysmażamy na złocisty kolor, przekładamy do rondelka. Żółtka dobrze rozetrzeć i dodać natkę pietruszki. Wlać do boczku i energicznie mieszać cały czas aby nie powstały grudki. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielony pieprzem. W między czasie ugotować makaron Barilla, tak jak w przepisie na opakowaniu. Wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać startym parmezanem.