Zgłoszenie

Justyna

Boska mieszanka pasty Olesek

Głosy:  1/1 2

Składniki:
1 pudełko Barilla® Spaghetti
4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
1 mała cebula , posiekana
1 mała marchewka , posiekane
1 łodyga selera , posiekane
1 opakowanie mielonej wołowiny
1/2 szklanki białego wina ( opcjonalnie)
1 puszka pomidorów San Marzano
1 szklanka wody
Sól i pieprz do smaku
1/2 szklanki Parmigiano -Reggiano

Wykonanie:
W dużej patelni , podsmażyć cebulę, marchewkę i seler z oliwą z oliwek.
Dodać mięso i smażyć aż zbrązowieje dobrze .
Dodaj San Marzano pomidory i 1 szklankę wody.
Doprawić solą i pieprzem do smaku i doprowadzić do wrzenia .
Umieść Umieść garnek wody do wrzenia . ( Można zacząć wrzącej wody podczas siekania warzyw )
Gotować makaron we wrzącej wodzie według wskazówek na opakowaniu .
Spuścić makaron i dodać sos mięsny albo na górze lub wymieszać .
Po odbyciu go góry makaron z serem Parmigiano – Reggiano .
: Gdy mięso jest rumiane , można do sosu dodając wino i pozwól mu zmniejszyć całą objętość.