Zgłoszenie

Monika

Bevette z cukinią i pomidorkami

Głosy:  0

2 porcje, czas przygotowania 15 minut
Składniki:
100 g makaronu Bavette Barilla
1 średniej wielkości cukinia
200 g pomidorków koktajlowych
2 małe ząbki czosnku
3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy
sól morska, pieprz

parmezan, bazylia – opcjonalnie do podania

Zacznij od zagotowania wody, następnie dodaj sól i wrzuć makaron. Gotuj 8 minut, odcedź i przełóż do garnka w którym się gotował.

W między czasie pomidorki pokrój na połówki, cukinię w paseczki, a czosnek w cienkie plasterki.

Na patelni rozgrzej oliwę, pomidorki ułóż skórką do góry. Smaż 2-3 minuty, następnie dorzuć pokrojoną cukinię i czosnek. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem, solą morską i smaż razem przez kolejne 3-4 minuty. Na koniec dodaj sok z cytryny. Po 2 minutach danie jest gotowe.

Na patelnię dodaj makaron, wymieszaj i od razu podawaj. Dodatkowo możesz posypać startym parmezanem.

Bon Appetit !