Zgłoszenie
Składniki:
2 porcje:
200 g spaghetti
100 g kiełbasy dojrzewającej lub salami
2 ząbki czosnku
5 łyżki oliwy extra vergine
1 ostra papryczka
kilka gałązek natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
Przepis:
Makaron gotujemy tak jak podaje Barilla na opakowaniu. Na oleju podsmażamy czosnek
pokrojony w plasterki, następnie dodajemy pokrojoną papryczkę chilli (jeśli chcemy żeby
było ostrzejsze nie wyjmujemy ziarenek ze środka). Następnie dodajemy pokrojoną w
cienkie paseczki dojrzewającą kiełbasę i smażymy razem. Do czosnku, papryczki i
kiełbaski możemy dodać kilka łyżeczek wody z gotującego się makaronu i doprawiamy do
smaku. Po odcedzeniu makaronu dodajemy go do kiełbasy i mieszamy razem. Wykładamy na
talerz i posypujemy posiekaną natką z pietruszki.
A następnie widelce w dłoń !!