Zgłoszenie

Kuba

Bavette z dojrzewającą włoską kiełbasą

Głosy:  1/1 1

Składniki:
2 porcje:
200 g spaghetti
100 g kiełbasy dojrzewającej lub salami
2 ząbki czosnku
5 łyżki oliwy extra vergine
1 ostra papryczka
kilka gałązek natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
Przepis:
Makaron gotujemy tak jak podaje Barilla na opakowaniu. Na oleju podsmażamy czosnek pokrojony w plasterki, następnie dodajemy pokrojoną papryczkę chilli (jeśli chcemy żeby było ostrzejsze nie wyjmujemy ziarenek ze środka). Następnie dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki dojrzewającą kiełbasę i smażymy razem. Do czosnku, papryczki i kiełbaski możemy dodać kilka łyżeczek wody z gotującego się makaronu i doprawiamy do smaku. Po odcedzeniu makaronu dodajemy go do kiełbasy i mieszamy razem. Wykładamy na talerz i posypujemy posiekaną natką z pietruszki.
A następnie widelce w dłoń !!