Zgłoszenie

Jakub

Bavette w wegetariańskim sosie a’la bolognese z kalafiorem i konfitowanymi żółtkami

10 tyg 2017
Głosy:  0

SKŁADNIKI:
– kilka różyczek kalafiora
– czosnek
– papryczki chilli
– sos Barilla
– jaja przepiórcze
– przyprawy: wędzona papryka w proszku, przyprawa do mięs, sól, pieprz, tymianek, czubryca, czarnuszka, suszone pomidory
– makaron Bavette

PRZEPIS:
Różyczki kalafiora podzielone na malutkie kawałki podsmażam krótko na gorącej oliwie.
Do kalafiora dodaję czosnek i przyprawy a pod koniec sos Barilla z bazylią.
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu.
Malutkie żółtka jaj przepiórczych układam na papierze do pieczenia, posypuję czubricą.
Piekę je do 5 minut w piekarniku rozgrzanym do 50 stopni.

Wykładam makaron, sos i żółtka, całość skrapiam oliwą i posypuję ziarnami czarnuszki.

Można podawać i czekać na oklaski. 🙂
SMACZNEGO!