Zgłoszenie

Sebastian

Bavette Verde

Głosy:  1/1 1

Składniki:
200g Barilla Bavette
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
200-250g bobu mrożonego lub świeżego
20g grana padana
sól, pieprz, liście bazylii

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać rozgniecione ząbki czosnku i dusić około 1-2 min.
Dodać bób i całość smażyć 3-5 min. W razie potrzeby dodać oliwy i przyprawić solą i pieprzem.
Zdjąć z palnika i włożyć do całości porcję makaronu. Całość przemieszać i serwować bezpośrednio z patelni na talerze.
Makaron posypać startym serem grana padana i udekorować kilkoma liśćmi świeżej bazylii.
Buon appetito!