Zgłoszenie

Aleksandra

Bavette carabonara z natką pietruszki i czarnuszką

Głosy:  1/1 61

300g makaronu Barilla Bavette ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. Odcedzić.
150g pokrojonego w kostkę wędzonego boczku wrzucić do rozgrzanego garnka i wytopić tłuszcz.
Do boczku dodać 2 ząbki przeciśniętego lub posiekanego czosnku. Całość smażyć przez kilka minut aż do zarumienienia boczku.
Do miski wbić 3 jajka, dodać łyżkę soli himalajskiej, łyżeczkę ziaren czarnuszki, łyżkę suszonej natki pietruszki i 2 łyżki drobno startego parmezanu.
Całość bardzo dokładnie roztrzepać.
Do usmażonego boczku dodać makaron i na małym ogniu powoli wlewać masę jajeczną, bardzo dokładnie mieszając przez 3 minuty(masa jajeczna nie powinna być ścięta, tylko kremowa).
Tak przygotowany makaron nakładać na talerze, posypać obficie parmezanem i suszoną natką z pietruszki.
Smacznego!