Zgłoszenie
Przepis na 2 osoby
1. 200 g pasty bavette Barilla
2. Przecier pomidorowy
3. Oliwa extra vergin z oliwek
4. 4 ząbki czosnku
5. 10 listków świeżej bazylii
6. Parmezan grana padano w kawałku do starcia
1. Ugotować makaron al dente (max. 8 minut gotowania)
2. W międzyczasie przygotować sos:
– na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy;
– dodać ząbki czosnku, chwilkę podsmażyć;
– dodać przecier pomidorowy;
– dodać listki świeżej bazylii;
3. Sos pozostawić na 10 minut na walonym ogniu pod przykryciem
4. Dodać do sosu ugotowaną pastę i wszystko razem wymieszać na patelni
5. Przełożyć porcje na talerze i posypać świeżo startym na grubych oczkach
parmezanem
6. Smacznego:)