Zgłoszenie
Sylwia
Składniki:
150g makaronu Barilla
1 pierś z kurczaka
100g pieczarki
4 różyczki brokuły i kalafiora
2 marchewki
150 g żółtego sera
przyprawa do mięsa
sól oraz pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez 11 minut, Pierś z kurczaka kroimy w kostkę ok 1,5cmx1,5cm – doprawiamy przyprawa do mięsa, marchew i pieczarkę obieramy następnie kroimy w talarki, ser żółty ścieramy na tarce. Makaron odcedzamy z wody i przekładamy do naczynia żaroodpornego, następnie układamy warstwami, pierś, pieczarka, marchew, kalafior oraz brokuła, warzywa solimy i pieprzymy. Wkładamy żaroodporne naczynie do nagrzanego piekarnika na 1h w temp. 200Cº, na koniec pieczenia posypujemy serem i wkładamy na chwile do pieca. Smacznego.