Zgłoszenie

Magda

Zapiekane w kubeczkach penne Arrabbiata

10 tyg 2017
Głosy:  1/1 11

Składniki na 4 porcje:
200g makaronu Barilla Penne Rigate,
Sos pomidorowy Barilla Arrabbiata,
2 kulki mozarelli,
Bazylia,
Parmezan

Sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente. Mozarellę pokroić w grube plastry. Przygotować 4 kubki. Na spod każdego kubka włożyć plaster mozarelli, 3 listki bazylii,łyżkę sosu i kolejny plaster. Na mozarelli poukładać pionowo makaron, ciasno jeden obok drugiego. Na makaron wlać 4 łyżki sosu wstrząsnąć aby sos wlał się do środka i posypać grubo starym parmezanem. Tak przygotowane kubeczki zapiekać w piekarniku 20 minut w 180 stopniach C.
Po wyjęciu z piekarnika odwrócić kubeczki do góry dnem na talerz, przełożyć zapiekankę, udekorować listkami bazylii i parmezanem.