Zgłoszenie

Paweł

Wariacja spaghetti po Polsku :)

Głosy:  1/1 1

Składniki:
– makaron BAVETTE n. 13
– sos OLIVE
– mięso mielone (wieprzowo-wołowe)
– oliwki
– pomidory krojone
– ogórek kiszony
– cebula
– czosnek
– oliwa z oliwek
– przyprawy, zioła

W czasie, gdy gotujemy wodę na makaron, na oliwie z oliwek z kilkoma ząbkami czosnku smażymy mięso mielone, tak by się nam przyrumieniło. Dodajemy do smażonego mięsa, przyprawy oraz pokrojoną cebulę całość chwilkę dusimy.
Wkładamy makaron Barilla n. 13 na 9 minut a w tym czasie do mięsa dodajemy sos Barilla Olive oraz puszkę krojonych pomidorów, następnie dodajemy oliwki zielone lub czarne oraz tajemniczy składnik w postaci pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego 🙂
Całość gotujemy do czasu wyciągnięcia makaronu na talerz po czym szukamy dogodnego miejsca i degustujemy nasze szybkie pyszne danie z rodziną.