Zgłoszenie

Anna

Spaghetti Numero 1 :)

Głosy:  1/1 4

Spaghetti Numero 1 to proste i niezwykle aromatyczne danie, przyrządzane z oryginalnych produktów.

Składniki (dla 4 osobowej rodzinki)
• 300 g makaronu Barilla Spaghetti n.5 – sprawdzony, najlepszy
• 1-2 słoiczki sosu Barilla Bolognese – ja zawsze daję 2 🙂
• 100 g mięsa mielonego – proponuję wieprzowo-wołowe
• 1 czerwona cebula
• 2 ząbki czosnku
• 3 łyżki oliwy Extra Virgin
• 50 g parmezanu – lub mój eksperyment kozi ser wędzony
• 1 łyżeczka soli
• 1 łyżeczka czarnego pieprzu
• bazylia lub gdy akurat nie posiadamy natka pietruszki – godny polski zastępca bazylii

Przygotowanie:
W garnku z lekko osoloną wodą z łyżką oliwy gotujemy 8-9 minut makaron Barilla Spaghetti n.5– koniecznie al dente (nie za miękki i nie za twardy, musimy to wyczuć – to jeden z sekretów prawdziwego spaghetti). Na patelnię wlewamy oliwę i szklimy na niej czosnek i cebulę. Następnie dodajemy mielone mięso. Doprawiamy solą i pieprzem, lekko podsmażamy. Dodajmy sosy Barilla Bolognese. Całość dusimy do przykryciem i delektujemy się aromatycznym zapachem. Gotowy makaron wyciągamy z wody i od razu polewamy sosem. Dodajemy ser i bazylię/natkę pietruszki. Podajemy na ciepło.

Buon appetito! 😉