Zgłoszenie

Ewa

Spaghetti aglio olio peperoncino

Głosy:  1/1 12

Składniki na danie dla 2 osób:
makaron Barilla spaghetti n. 5
1 papryczka
2 ząbki czosnku
garść natki pietruszki
4 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
parmezan

1. Ugotować makaron według instrukcji podanej na opakowaniu.
2. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić pokrojone w cienkie plasterki czosnek i papryczkę, smażyć około pół minuty cały czas mieszając, aby warzywa nie zbrązowiały.
3. Makaron dorzucić na patelnię, dodać posiekaną drobno pietruszkę, dosolić do smaku i delikatnie wymieszać.
4. Wyłożyć makaron na talerze, doprawić świeżo zmielonym pieprzem i posypać parmezanem.

Prosto, smacznie i po włosku!:)