Zgłoszenie

Kamil

Pulpecikowy szaszłyk Barilli

Głosy:  1/1 133

Składniki na pulpeciki :
– 0.5 kg mielonej szynki wieprzowej
– 1/4 główki kapusty włoskiej
– 1 cebula
– jajko
– bułka tarta
– sos pomidorowy Barilla Basilico
– makaron spaghetti Barilla ( porcja na 2 os. )
– czosnek 5 ząbków
– łyżka masła
– świeża bazylia
– kmin rzymski mielony
– sól
– pieprz
– czerwona mielona słodka papryka

Składniki dla 2-3 os.
Czas wykonania ok : 50 min

Kapustę drobno siekamy i gotujemy przez ok 7 min do miękkości,następnie odcedzamy i studzimy,
cebulę siekamy w kostkę i smażymy na zloty kolor na maśle. Kapustę wrzucamy do dużej miski, dodajemy cebulę, mięso, jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, posiekana świeża bazylia, kmin rzymski, 2 ząbki czosnku posiekane i paprykę. Wszystko razem wyrabiamy na masę z której formujemy zgrabne pulpeciki. Tak przygotowane pulpety smażymy w głębokim oleju na zloty kolor. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem. W osobnym garnku podgrzewamy sos pomidorowy Barilla Basilico i doprawiamy go według uznania. Całość układamy zgrabnie na talerzu ( patrz zdjęcie ) i wcinamy =) PS: Pulpeciki przebijamy nieugotowanym makaronem Barilla żeby się ładnie prezentowały.
SMACZNEGO 🙂