Zgłoszenie

Angelika

Prosty makaron z fetą i szpinakiem

10 tyg 2017
Głosy:  1/1 1

Składniki:
– Makaron farfalle Barilla (lub inny ulubiony makaron Barilla) – ilość wg własnych preferencji na jedną porcję,
– ser feta (ok. 200g, ale może być wg uznania),
– 2-3 garście szpinaku,
– 1 duży ząbek czosnku lub 2 małe.

Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Siekamy czosnek bądź przeciskamy przez praskę.
Szpinak myjemy i płuczemy.
Na patelni podgrzać czosnek wraz ze szpinakiem. Gdy szpinak nieco zmięknie na patelnie wrzucamy makaron. Podsmażany aż makaron będzie lekko złocisty i dodajemy fetę. Czekamy aż się rozpuści.
Wykładamy na talerz i jemy aż się nam uszy trzęsą! 🙂