Zgłoszenie

Henryka

Pieczarkowy przekładaniec czyli pomysł na przystawkę z Barillą

Głosy:  1/1 2

Składniki:
Makaron Barilla 200 g
Pieczarki 200 g
Cebula 2 szt
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Papryka mała
Cukinia mała
Mięso z szynki 200 g
Szczypiorek
Sól
Pieprz
Tymianek

KROK 1:
Przygotować makaron według przepisu na opakowaniu, nie zapominając o osoleniu wody i dodaniu do niej kropli oliwy.

KROK 2:
Pieczarki z cebulką dusić na niewielkiej ilości wody do czasu puszczenia soku. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.

KROK 3:
Mięso zmielić, podsmażyć, doprawić. Na osobnej patelni udusić pokrojoną paprykę, cukinię i szczypiorek. Doprawić. Połączyć z mięsem, poddusić.

KROK 4:
W niewielkich naczyniach układać warstwami. I przystawka gotowa!