Zgłoszenie

Iwona

PENNE Z łOSOSIEM W SOSIE KOPERKOWYM

Głosy:  0

Składniki:
– makaron Barilla Mezze Penne Tricolore lub Penne Rigate 300g.
– łosoś wędzony sałatkowy 200g.
– 1 cebula
– duży pęczek kopru
– 1 serek mascarpone 250g
– śmietana 30% 150g
– 1 cytryna
– garść orzechów włoskich
– sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:
Ugotować makaron al dente. Rozgrzać patelnię i wlać na nią wyciśnięty sok z cytryny. Dodać pokrojonego w kostkę łososia i cebulkę. Podsmażyć. Następnie dodawać jednocześnie mascarpone i śmietankę. Do tak przygotowanego sosu dodać pokrojony koperek. Sos wymieszać z makaronem, doprawić solą i poeprzem. Ozdobić potrawę pokruszonymi orzechami włoskimi.