Zgłoszenie

Klaudia

Pasta Szpinak & Curry

10 tyg 2017
Głosy:  0

Składniki: makaron Barilla (penne spaghetti lub tagliatelle) *pierś z kurczaka *Szpinak 150g *Śmietanka 12% * Pomidory suszone* 50g posiekanej cebuli* 2 kostki czosnku *Przyprawy-Curry Kurkuma Sól Pieprz. Przygotowanie: 1.Zaczynamy od zagotowania wody posolonej w średnim garnku na makaron ,następnie myjemy i wysuszamy szpinak po czym kroimy pierś w drobne kawałki i przyprawiamy je solą pieprzem i dowolna przyprawa do mięsa.2. Rozgrzewamy olej z oliwy na patelni i wrzucamy na nia mięso czekając aż sie dosmaży,po czym dorzucamy posiekana cebule i mieszamy. 3.Dodajemy kawałki szpinaku i czekamy aż zwiędnie, około 4 min i mieszając wszystko dodajemy starty czosnek, szczyptę kurkumy i łyżkę curry. 4. Dolewamy do wszystkiego śmietanki, i wrazie potrzeby doprawiamy jeszcze sola i pieprzem. 5. Na koniec dodajemy odcedzony makaron al dente na patelnie mieszając go wraz z sosem i podajemy z parmezanem lub pecorino. Smacznego !