Zgłoszenie

ALICJA

Makaron z truskawkami, melisą cytrynową i sosem czekoladowym.

Głosy:  1/1 1

Składniki:
Makaron Barilla kokardki (lub inny, ulubiony)
Truskawki
Jogurt naturalny
Pieprz cytrynowy
Liście melisy cytrynowej
Czekolada gorzka (lub mleczna)

Makaron ugotować. Truskawki zmiksować z jogurtem naturalnym (bez cukru!) Czekoladę połamać, wrzucić do szklanej miseczki, włożyć do garnka z wrzącą wodą, zostawić aż do roztopienia i dodać odrobinę pieprzu cytrynowego. I już! To właściwie cała filozofia 😉
Makaron polać sosem truskawkowym, dodać listki melisy cytrynowej, kilka truskawek w całości (ewentualnie inne ulubione owoce).
Delikatnie – żeby nie przesłodzić – polać sosem czekoladowym i wcinać!
Nie jest to przepis wykwintny ale za to przepyszny! Polecam.
Ciekawostka: mąż do swojej porcji czekolady dodaje jeszcze chili. Smakuje rewelacyjnie, lecz przy małych dzieciach niewskazane. Trzeba robić osobną porcję. (Ale warto! 😋)