Zgłoszenie

Basia

Makaron w śmietanowo – szpinakowym sosie.

Głosy:  1/1 1

Składniki:
– 500ml śmietany 30%,
– 500g piersi kurczaka,
– 2 garście szpinaku baby,
– 6 szt pomidorów suszonych,
– pęczek natki pietruszki,
– 3-5 ząbków czosnku,
– sól,
– łyżka oleju kokosowego nierafinowanego,
– makaron collezione casarecce.
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić w paseczki, osolić i smażyć na oleju kokosowym aż się zarumieni. Dodać pokrojony w kosteczkę czosnek , suszone pomidory. Dodajemy śmietany, szpinak i natkę pietruszki. Dusimy na małym ogniu ok 10 minut. Makaron ugotować, odcedzić i dodać do sosu.
Nasze ulubione danie szybkie, smaczne i zdrowe.

Smacznego!