Zgłoszenie

Agnieszka

Grillowa sałatka makaronowa

Głosy:  0

1 awokado
100 g makarony Barilla maccheroni
5 sztuk szparagów
5 sztuk kukurydzy mini
garść mieszanki sałat
2 łyżki nasion granatu
sos:
oliwa z oliwek
sól
pieprz czarny
szczypta suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i przelewamy zimną wodą, aby się nie skleił.
Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i za pomocą łyżki wyjmujemy miąższ ze skórki.
Na rozgrzanym grillu układamy szparagi, mini kukurydzę oraz awokado, grillujemy do momentu, aż szparagi i kukurydza będą miękkie, ale wciąż jędrne. Awokado ma się tylko dobrze rozgrzać. Pod koniec grillowania warzyw podgrzewamy makaron – możemy to zrobić na grillu, umieszczając makaron w torebce zrobionej z folii aluminiowej.
Wszystkie składniki sałatki mieszamy, łącznie z mieszanką sałat.
Polewamy oliwą wymieszaną z przyprawami i natychmiast podajemy.