Zgłoszenie

Małgorzata

Bavette z żółtą cukinią

Głosy:  0

1 opakowanie makaronu bavette Barilla
2 małe żółte cukinie
4 żółte pomidory
1 cebula cukrowa
oliwa ekstra vergine
3 ząbki czosnku
1 papryczka chilli
kilka gałązek oregano
kilka gałązek mięty
ser pecorino

Cebulę pokrój w piórka i wrzuć na patelnię z oliwą i uduś. Dodaj pokrojone w półplastry cukinie i uduś do miękkości, ale żeby się nie rozlatywały. Zdejmij z patelni. Na patelnię wrzuć pokrojony w plasterki czosnek i chilli. Przez chwilę podsmażaj i dodaj listki oregano i mięty. Po minucie włóż cukinię z cebulą, pokrojone pomidory i dopraw solą oraz pieprzem.

Dodaj ugotowany al dente makaron i wymieszaj.

Posyp pecorino starym na grubej tarce i listkami mięty.

Smacznego 🙂