Zgłoszenie

grzegorz

Bavette w pesto bazyliowo-kaparowym z grillowanym tuńczykiem w tymianku i pomidorkami koktajlowymi

Głosy:  1/1 13

Składniki:
250 gr Bavette Barilla
1/2 słoiczka pesto bazyliowego Barilla
60 gr Kaparów
pół limonki
oliwa z oliwek
kolorowe pomidorki koktajlowe
świeży tymianek
stek z tuńczyka
sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pesto bazyliowe wraz z posiekanymi i rozdrobionymi kaparami rozgrzać na patelni dodać oliwę, odrobinę wody z gotowania makaronu i pokropić limonką. Dodać ugotowany makaron.

Stek z tuńczyka posolić i posypać świeżym pieprzem, posiekać tymianek i delikatnie obtoczyć tymiankiem z obu stron.
Grillować na mocno rozgrzanej grillowej patelni wraz z kolorowymi pomidorkami koktajlowymi. Delikatnie kropiąc limonką.

Przełożyć na talerz makaron w pesto, stek z tuńczyka wraz z pomidorkami, dekorując posiekanym świeżym tymiankiem