Zgłoszenie

Karolina

Barilla z fantazją

Głosy:  1/1 5

1. 250 g makaronu Barilla
2. 50 g kiełków rzodkiewki
3. 1 opakowanie sera typu feta
4. 10 pomidorków koktajlowych
5. Oliwki (czarne lub zielone)
6. 1 łyżeczka ziół prowansalskich
7. 1 łyżeczka oliwy z oliwek
8. 2 łyżeczki przegotowanej wody

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i polewamy zimną wodą. Kroimy w kostkę ser typu feta. Pomidorki koktajlowe dzielimy na 4 części. Oliwki kroimy lub dodajemy do sałatki w całości. Makaron mieszamy z kiełkami rzodkiewki, a następnie z pozostałymi składnikami. Sos przygotowujemy z ziół prowansalskich, oliwy z oliwek i przegotowanej wody. Smacznego.