Zgłoszenie

Joanna

Muszle nadziewane warzywami

Głosy:  1/1 18

Danie dla 4 osób
20 ugotowanych al dente muszli makaronowych
1 cukinia starta na grubych oczkach
1 posiekana cebula
2 ząbki czosnku
1 słoik sosu Arrabbiata Barilla
sól, pieprz, zioła prowansalskie, oliwa
bazylia i parmezan do podania

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy czosnek i cebulę i smażymy 2 minuty, dodajemy cukinię, smażymy mieszając 5 minut, dodajemy słoik sosu Arrabbiata i gotujemy aż zacznie bulgotać, sprawdzamy czy nie trzeba doprawić solą, pieprzem, bądź ziołami i zdejmujemy z ognia. Ugotowane muszle faszerujemy przygotowanym farszem warzywnym i układamy w brytfannie (na dnie brytfanny dodać kilka łyżek wody z gotowanego makaronu), posypujemy parmezanem. Zapiekamy w piekarniku przez 15 min w 180 stopniach. Podajemy z listkami świeżej bazylii oraz parmezanem. Smacznego!