Zgłoszenie

Dagmara

Makaron z pomidorami i fetą

Głosy:  1/1 2

Składniki dla 4 osób:
500 g mięsa mielonego z szynki
350 g makaronu Barilla
słoik suszonych pomidorów w oliwie
opakowanie sera feta (200 g)
250 g pomidorów koktajlowych
pęczek natki pietruszki
cebula

Przyprawy:
sól
pieprz
papryka słodka
suszone pomidory z oliwkami
czosnek

Wstawić wodę na makaron, posolić. Na dużej patelni podsmażyć mięso używając oliwy z suszonych pomidorów, dodać pokrojoną cebulę, i przyprawy. Następnie dodać posiekany lub wyciśnięty czosnek (2-3 ząbki). Jak woda w garnku się zagotuje ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelnie dorzucić pokrojone w paski suszone pomidory. Przekroić pomidorki koktajlowe na pół i również wrzucić na patelnię. Odcedzić makaron, dodać do mięsa i pomidorów, wymieszać posypać posiekaną natką pietruszki. Wyłożyć na talerze i pokruszyć na wierzch kawałki fety. Smacznego 🙂