Zgłoszenie

Magda

Łazanki z Lasagne

Głosy:  1/1 23

Składniki:
400g makaronu Barilla Lasagne,
1 średniej wielkości główka białej kapusty (ok. 600g),
1 cebula,
500g mięsa mielonego z indyka,
200g pieczarek,
Sól, pieprz,
Parmigiano Reggiano,
Masło i olej do smażenia.

Sposób przygotowania:
W dużym rondlu usmażyć mięso na oleju,doprawić solą i pieprzem. Kapustę drobno poszatkować i ugotować w osolonej wodzie, dokładnie odcedzić. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na maśle, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, razem usmażyć na złoty kolor.
Makaron na lasagne połamać na nierówne, nieduże kawałki i wrzucić do gotującej się, posolonej wody.
Ugotować go al dente ( powinien być lekko twardawy). Do rondla z z mięsem wrzucić pieczarki, kapustę i makaron, całość wymieszać i podsmażyć do połączenia się smaków. Doprawić solą i pieprzem. Podawać od razu, posypane starym parmezanem.