Zgłoszenie

Agata

Kolorowe jak włoskie lato spaghetti czyli: makaron Barilla Bavette n.13 z warzywami, jajkiem i parmezanem

Głosy:  0

Przepis na 2 porcje
Składniki:
100 g makaronu Barilla Bavette n.13
2 jajka
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
1/2 cukinii
1 pomidor
1 cebulka czerwona
1 ząbek czosnku
2 łyżki startego parmezanu
zielony koperek
świeża bazylia
2 łyżki masła
prażone nasiona dyni i słonecznika
sól morska, zielony pieprz
Wykonanie:
Makaron gotujemy wg przepisu, odcedzamy i zostawiamy pod przykryciem. Smażymy drobno posiekaną cebulkę na maśle, gdy się lekko zeszkli dodajemy pokrojony czosnek, cukinię, paprykę i pomidora. Do warzyw wlewamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Teraz wystarcz dodać ugotowany makaron, posiekany koperek i bazylię oraz starty parmezan.
Smacznego!