Wytrawna przekąska na włoski wieczór

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego,
  • pół słoika Pesto alla Genovese Barilla,
  • 100 g pomidorków koktajlowych,
  • 80 g salami,
  • 30 g czarnych oliwek,
  • 30 g startego parmezanu,
  • pęczek bazylii,
  • zioła prowansalskie.

Sposób przygotowania: 

Nagrzać piekarnik do 180 stopni C. Ciasto delikatnie rozwałkować i pociąć na 9-12 równych części. Ciasto po środku nakłuć widelcem. Pomidorki pokroić na 4 równe części. Salami pokroić w plasterki. Ciasto posmarować obficie pesto. Kłaść kolejno salami, pomidorki oraz oliwki. Piec ok. 18 minut. Po wyjęciu z piekarnika udekorować świeżą bazylią, posypać startym parmezanem i ziołami prowansalskimi. Doskonałe jako przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam, smacznego!

[Przepis przygotowała p. Patrycja]