Kremowe casarecce z łososiem i cukinią

Składniki: 

  • 300 g makaronu casarecce,
  • 250 g łososia,
  • 300 ml śmietanki kremówki 30 %,
  • ząbek czosnku,
  • pół małej cukinii,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżeczka oliwy,
  • szczypta parmezanu.

Sposób przygotowania: 

Makaron gotujemy wg przepisu z opakowania. Z surowego łososia odcinamy skórę, kroimy w kostkę. Na łyżeczce oliwy podsmażamy ząbek czosnku, dodajemy pokrojoną cukinię. Cukinię dusimy ok 10 minut. Do cukinii dodajemy pokrojonego łososia , wlewamy śmietankę. Dodajemy sól, pieprz. Całość dusimy pod przykryciem ok 2 minut. Do łososia dodajemy makaron, mieszamy wszystko. Wykładamy na talerz, posypujemy parmezanem.

Buon appetito.